Trendkleuren 2024

Gepubliceerd op 3 oktober 2023 om 15:11

wooninspiratie, trendkleur 2024, interieur

Trendkleuren 2024

Elk jaar worden in september de nieuwe kleuren geïntroduceerd voor het komende jaar.

Dit jaar was Karwei net even eerder dan Flexa met zijn nieuwe kleur lancering. Natuurlijk was ook de plek die van strandtent bewust gekozen passend bij de kleur California mauve.

Trendkleur Karwei California Mauve

Als trendkleur is de kleur California Mauve gekozen, een kleur die paars en grijstonen heeft. Een zwoele kleur die door zijn grijstonen bij veel kleuren past. Je kunt het uitgesproken combineren met aardetinten zoals terra,bruin en oranje of ingetogen houden met beige en wittinten.

Het staat voor de term california dreaming , langs canyons en landschappen rijden met mooie woestijn en terrakleuren, de seventies free spirit.

Het bijbehorende kleurenpalet is verrassend warm  met de kleuren Dijon brown, Burgundy red en blanket brown met daarnaast de zachte kleuren wheatgrass grey en mushroom beige.

Genoeg kleuren om mee te combineren.

www.karwei.nl/wooninspiratie/b/verf-trendkleur-van-het-jaar

 

moodboard, werk aan de muur, karwei, karwei trendkleur 2024, interieur trendkleuren, california mauve

Trendkleur 2024 Flexa Sweet Embrace

De lancering was niet zo spectaculair als bij Karwei in een strandtent maar op het hoofdkantoor van Sikkens, het gaat tenslotte om de kleur.

Sweet Embrace, deze kleur wordt gezien als kleur waar je tot rust kunt komen. Het is een zachte positieve tint. Sweet Embrace™ is een verfijnde en optimistische kleur, geïnspireerd op de zachtheid van veren en avondwolken. Het is een op zich zelf staande warme tint, maar ook een mooie basiskleur om met veel andere tinten te combineren. Het is subtiel en verfijnd en wat ook heel mooi is dat het bij verschillende soorten licht verandert van tint. Het verwarmt ruimtes op het noorden en verzacht zonovergoten kamers.

Het is daarom wel heel belangrijk om de kleur van tevoren goed te bekijken op de wand of het juiste effect wordt bereikt.

Er is een warm en kalm kleurpalet omheen ontwikkelt.

moodboard Flexa, Flexa trendkleur, Sweet embrace, poster two entities, interieurtrend

Mooie combinaties geven ze als inspiratie op hun website persoonlijk vind ik de ombre inspiratie prachtig voor de slaapkamer.

www.flexa.nl

 

Trendkleur 2024 Histor Limitless

Bij Histor is gekozen voor een behouden kleur een zacht fris pastelgeel . De kleur komt tot leven bij het gebruik van de kleuren uit de kleurenpaletten  Internal Worlds, Nature's partner en The New Eccentrics . kalmerende, rustgevende en zachte tonen in combinatie met warme, aardse en verkoelende schemertinten. Kies bij Internal Worlds bijvoorbeeld voor een combinatie van het rustgevende Jam Session, het grijsblauwe Nightcap en Limitless

The new eccentrics Combineer de Kleur van het Jaar met het diepe blauw van Daring Indigo, wijnrood Bramble Jelly en het gouden Turner’s Yellow voor een klassieke stijl  Zelf kies ik hier voor de kleur Limitless met Singapura en de Subdued en een offwhite uit de My color collection.

www.histor.nl

 

moodboard , trendkleur 2024 interieur, textured art, waveart, histor, limitless, kleur van 2024

Kleur op de designbeurzen

Mooi weer al die nieuwe trendkleuren maar toch allemaal erg ingetogen.

Als we op de beurzen kijken zoals de Maison d'objet en Paris design zien we veel krachtige kleuren. Maar je moet maar durven om zoveel kleur te gebruiken.

Durf jij?

paleblue hair, digital art, schilderij, pink ,peach, woman, hair,abstract, modern

Mixedart by Yvon design www.werkaandemuur.nl

peach, abstract peachy, pale blue organische vormen, abstract, woondecoratie, werk aan de muur

Mixedart by Yvon design te koop op www.werkaandemuur.nl

 

Ga je voor de Sweet embrace?

Dan heb ik natuurlijk leuke items in de webshop die daar super bij passen

Of ga je voor het mooie zachte Limitless

Of durf jij te gaan voor meer kleur gezien bij Paris design week?

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.