Hoe maak je de perfecte Gallerywall

Gepubliceerd op 30 juli 2023 om 20:16

Wat is een gallerywall

 

Een gallerywall, ook wel een artwall  of schilderijmuur genoemd, is een decoratieve muur in een huis of een ruimte die is ingericht met een verzameling van verschillende kunstwerken, foto's, posters, spiegels en andere decoratieve items. Je kunt d.m.v. een gallerywall een persoonlijke uitstraling creëren door ze op een creatieve manier te combineren.

Waar kan een gallerywall uit bestaan

Een gallerywall kan bestaan ​​uit een mix van:

  • Fotolijsten: Je kunt hiervoor lijsten met verschillende formaten gebruiken van dezelfde kleur of juist lijsten in verschillende kleuren.
  • Kunstwerken: Dit kunnen schilderijen, tekeningen, afdrukken of posters zijn.
  • Foto's: Familieportretten, reisfoto's of andere persoonlijke momenten kunnen worden opgenomen om de muur een persoonlijk tintje te geven.
  • Wandplanken: Wandplanken kunnen worden gebruikt om kleine decoratieve objecten tentoon te stellen of om een extra dimensie aan de gallerywall toe te voegen.

 

Hoe maak je een gallerywall

Het maken van een gallerywall vereist wat creativiteit en inzicht.  Er zijn verschillende manieren om de posters en kunstwerken te rangschikken

Strakke vormgeving

Je kunt kiezen voor een strakke vormgeving.  Kies kunstwerken of foto's die vergelijkbare afmetingen hebben of die je gemakkelijk kunt bijsnijden of vergroten om in een uniforme lay-out te passen.

Bepaal de grootte van het vlak waarin je gallerywall komt..

Kijk dan naar de vormgeving dat afhankelijk is van het aantal kunstwerken dat je wilt weergeven. Wil je er later meer aan toevoegen let dan op bij het bepalen van de afstand tot elkaar.

Meet de muur en markeer licht met potlood waar elk kunstwerk moet worden opgehangen. Doe dit met een waterpas. Houd rekening met een gelijke afstand tussen de kunstwerken om een mooie vormgeving te krijgen.

Hang elk kunstwerk op zijn plek, ervoor zorgend dat het recht en gelijkmatig is uitgelijnd met de andere werken.

Stap achteruit en bekijk het eindresultaat om te controleren of het er symmetrisch en evenwichtig uitziet.

Speels ophangen

Maar je kunt natuurlijk ook kiezen voor een lekker speelse stijl. Deze is een stuk makkelijker, Het enige waar je op moet letten is de afstand tussen de kunstwerken zodat ze niet te dicht op elkaar hangen.

Kom je er nog niet uit?Voor ideeën kun je op Pinterest en instagram veel voorbeelden vinden Kijk bijvoorbeeld op instagram daar zijn genoeg voorbeelden te vinden.

Een leuk voorbeeld hiervan is https://www.instagram.com/bij_danny/

 

Tip

 

Als je voor een kleine gallerywall gaat kun je het beste uitgaan van dezelfde kleur lijsten of eventueel dezelfde lijsten in 2 kleuren. Werk eventueel in 1 thema of 1 stijl dit geeft eenheid en daardoor wordt het een geheel. Je ziet hieronder een voorbeeld van een kleine gallery wall waarin de kleuren en stijl op elkaar zijn afgestemd. De art is niet symmetrisch opgehangen maar door de eenheid ziet het er wel evenwichtig uit.

In de webshop kun je verschillende posters vinden die goed matchen in een gallerywall

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.