Inspiratie deel 2

Gepubliceerd op 14 december 2022 om 17:47

Ik heb natuurlijk al iets geschreven over de inspiratie die je overal vandaan kunt halen. Maar waar haal ik nou de meeste inspiratie vandaan.

Dat is eigenlijk soms alleen een ingeving, ik krijg dan opeens een idee in mijn hoofd en die wil ik dan snel gaan schetsen. Het is niet altijd succesvol, want als ik later kijk kan het me zo weer tegenvallen.

Soms is het ook het materiaal waar je mee werkt, wat doet het materiaal, de  media met de kleur die je al hebt geschilderd en soms werk je in lagen en dan kun je verrassende effecten krijgen.

 

Als ik een idee heb ga ik vaak naar Pinterest om daar beelden te zoeken die passen bij het idee wat ik heb zodat ik dat kan gebruiken.

Het leuke van schilderen is dat je alle kleuren kan gebruiken het hoeft niet echt te zijn  Maar met kleuren en tinten werken kan ik heel precies zijn. Dan zie ik een kleur en dan wil ik daar een passende kleur bij hebben. En dan kan ik heel blij worden van een mooie kleurcombinatie, dan weet ik dit moet het worden.

 

Verbinding door kunst

Maar het zijn niet alleen mooie dingen waar ik door word geïnspireerd. Ik wil ook graag wel dingen laten zien omdat niet alles mooi is. De wereld is niet altijd mooi en als mens gaan we ook niet altijd liefdevol met elkaar om.

Een aantal kunst die ik heb ontworpen voor de prints is gebaseerd op verbinding zoeken met elkaar zoals Embrace maar ook de liefdevolle Two entities en You and me. Want het maakt niet uit wie je ook bent man, vrouw, hen iedereen hoort erbij.

Ik wil niet alleen een traditioneel plaatje laten zien ik wil liefde laten zien voor ieder mens ongeacht geslacht of huidskleur.

Door het abstracte beeld zal niet iedereen dit gelijk herkennen maar als je goed kijkt begrijp je het beeld.

 

Dat is het mooie van kunst, je kunt vanalles laten zien wat je interesse heeft waar je iets over wilt vertellen want kunst maken is een verhaal vertellen. 

En inspireren.

 

 

 

Waardoor raak jij geinspireerd? En zou je weleens iets kunstzinnigs willen maken?

Wil je op de hoogte blijven van een nieuw blog en zou je een nieuwsbrief daarover willen ontvangen

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.