Trendkleuren 2023

Gepubliceerd op 13 november 2022 om 15:53

De Kleur van 2023: Flexa

De kleur Van Flexa voor het komende jaar is Wild wonder een zachte natuurtint, zij noemen het een positieve kleurtint en dat alleen al is als omschrijving natuurlijk iets wat goed aanvoelt. Het is een zachtgeel, wat je doet denken aan het begin van zomers, als de zon net naar binnen valt, het voelt aan als een soort luchtigheid die over de kamer heen valt. Veel natuurlijke materialen passen hier heel goed bij zoals naturel hout, sisal , Webbing meubels en linnen gordijnen.

Rust en Positiviteit

Van het kleurpalet wat erbij is gekozen, gaat mijn voorkeur het meest uit naar de Airy folliage een prachtige groene tint of de Misted grey een heel zachte grijs/zandkleur. Maak het niet te hard maar blijf bij de rust en de positiviteit die de Wild wonder kleur uitstraalt.

De kleur van 2023: Histor

De kleur van Histor voor het komende jaar is Vining Ivy.

Het is een groenblauwe, blauwgroenige kleur en totaal iets anders dan de kleuren uit het kleurpalet van Flexa. Hun inspiratie komt van vertrouwen en balans en een basis voor sfeervolle combinaties die ons in contact brengt met ons gevoel. En inderdaad het is een mooie sfeervolle kleur, elegant maar ook een tikje traditioneel.

Mooi contrast

Deze kleur wordt gecombineerd met de kleurpaletten die er al zijn Serenity, Origin en Duality waarbij ik vooral de originaliteit terugzie in Duality. Daar worden met heldere pasteltinten een mooi contrast gemaakt met de Vining Ivy kleur. Zij geven zelf de suggestie oranje pastel Citrus Sachet(PPG1198-3) als basis gecombineerd met het zomerse zachtgeel van Sightseer (PPG1210-3) en de tint Crystal Oasis (PPG1138-3) voor accessoires.

De kleur van 2023: Karwei

Karwei brengt sinds 2020 ook zijn eigen kleur van het jaar op de markt en dat is best wel bijzonder. Karwei is zelf geen verfmerk maar heeft hiervoor Le noir & blanc als merk een verf met een mooie matte finish. De bouwmarkt (zo kun je het bijna niet meer noemen aangezien ze ook een hele leuke collectie woonaccessoires in huis hebben) zet zichzelf hierdoor heel goed in de markt.

Scandinavië

De kleur van Karwei voor het komende jaar is Nordic Green. Het is een frisgroen grijze tint De kleur doet denken aan de frisheid van Scandinavië, de natuur, de bossen n doet je denken aan de zee en het bos.

De kleur van het jaar zie je veel in Scandinavië, waar de grijsgroen tint terugkomt in zowel de natuur als in de houten huizen.  Een prachtige kleur die erg goed past bij natuurtinten . Het kleurpalet wat erbij hoort is een mooi ingetogen palet.

De kleur van: Farrow & Ball

Dit merk wat niet alleen verf in zijn assortiment heeft, heeft geen kleur van het jaar, maar wel 11 prachtige nieuwe kleuren.Het is een mooi palet met prachtige natuurtinten.

Rebelse spirit

Bijzonder in deze serie is toch wel Bamboozle. Een prachtige koraalrode kleur. Inspiratie hiervoor zijn de boekaniers, de piraten met hun felle rebelse spirit. Een prachtige warme tint die past in zowel modern als traditionele klassieke interieurs.

En wat een prachtige tint is ook Templeton Pink Een prachtige zachtroze tint met een warme uitstraling. Natuurlijk ook prachtig bij lichte naturellen en wit tinten

Wat mij wel opvalt dat alle kleuren nogal ingetogen zijn. Het is dus belangrijk om te kiezen voor kleur in de woonaccessoires.

Maar het kan ook zijn dat je juist kiest voor het minimalistische in de zachte tinten als je meer van ingetogen materialen houdt.

 

Heb je de leuke schilderijen gezien die in de moodboards staan? Die kun je natuurlijk in de webshop vinden

Voor welke kleur ga jij? Kijk jij naar deze trendkleuren of denk je ik zoek zelf wel wat uit?

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.