More than art

Kunst maken is voor mij a way of living. Maar niet alleen kunst maken ook alles wat daarmee samenhangt. Ik ga graag naar musea over kunst en ik zoek inspiratie in de natuur en in andere culturen. Ook houd ik mij bezig met trends in het interieur en met kleurgebruik.  Kortom er is meer dan kunst alleen om over te schrijven.

 

Inspiratie deel 2

Ik heb natuurlijk al iets geschreven over de inspiratie die je overal vandaan kunt halen. Maar waar haal ik nou de meeste inspiratie vandaan.

Lees meer »

Trendkleuren 2023

De kleur Van Flexa voor het komende jaar is Wild wonder een zachte natuurtint, zij noemen het een positieve kleurtint en dat alleen al is als omschrijving natuurlijk iets wat goed aanvoelt. Het is een zachtgeel, wat je doet denken aan het begin van zomers, als de zon net naar binnen valt, het voelt aan als een soort luchtigheid die over de kamer heen valt. Veel natuurlijke materialen passen hier heel goed bij zoals naturel hout, sisal , Webbing meubels en linnen gordijnen.

Lees meer »

Oh nee, dat stemmetje in mijn hoofd

Na de euforie van het starten met een eigen bedrijf en het bedenken van een concept komt dus de onzekerheid. Kan ik dit eigenlijk wel, ben ik wel goed genoeg. Zo lastig als dat stemmetje in je hoofd de boventoon wil spelen. Hoezo dacht ik dat dit ging lukken dan?  Kunst denken te maken zonder een jarenlange kunststudie? Ho wacht even, wat zeg ik altijd tegen jonge mrnsen; Creativiteit komt vanuit jezelf dat kun je niet leren, wat je ermee doet dat ligt aan jou. Techniek kun je leren door te proberen en door fouten te maken, ontdekken en kijken naar anderen. Een goede onderneming opzetten dat is de uitdaging, maar vervelend stemmetje in mijn hoofd, ik zet je gewoon even uit. Heb jij dat ook weleens die onzekere gedachten en waar ben ik aan begonnen stemmetje in je hoofd?

Lees meer »

Inspiratie

Overal kun je inspiratie opdoen. Dat is makkelijker voor mensen die creativiteit in zich hebben dan voor mensen die dat niet hebben.

Lees meer »